Extrázott WordPress oldal, ha kicsit többet akarsz

A napokban sokszor kellett weboldalakat igazgatnom, egy kép kicsit kilógott, a szöveg nem megfelelően futott körbe. Táblázatot kellett beilleszteni, amit nem is igazán szeret a WordPress. Jó lett volna 1-2 extra dolog, amit még szeretett volna a megrendelő. Nosza keressünk kiegészítőket. Ekkor futottam bele egy jó oldal szerkesztőbe a SiteOrogin by

Page Builderbe, ami segít

szebbé varázsolni weboldalainkat. No nem arra gondolok, hogy virágos-cicás-napocskás webolalt kapunk, de üzletileg 1-2 dolgot szeretnénk rá varázsolni, akkor ezzel a pluginnel könnyebben megtehetjük 🙂 Akkor lássuk hát, hogy

Hogyan is működik?

Miután feltelepítettük, beépül a régi szerkesztőnkbe:

Miután rákattintottunk a PageBuilder gombra jön a sok sok újdonság. Elsőre kicsit katyvasznak tűnhet, és az eddigi logikával ellentétesnek fog hatni, de kis gyakorlással könnyen megtanulhatjuk az új bejegyzések/oldalak szerkesztését.

Fontos megemlítenem, hogy első telepítés után még kérni fog más pluginok telepítését is, hogy minden egyes funkciót használni tudjunk. Ennek telepítése szerencsére könnyű, mindössze két kattintás, egy a telepítés egy az aktiválás.

Ezek után az oldalunk felépítése sorokból (add row) és azokon belül widgetekből (add widget) fog állni.

PageBuilder funkciók

Ezen a képen egy már megszerkesztett oldal részei láthatóak. Ha rákattintasz a képre láthatod nagyban, hogy is néz ki. De lássuk mik a legfőbb újítások. Az egyik az, hogy a weboldalt több oszlopra is feldarabolhatod. Illetve, jaj hogy is fogalmaztam, a feldarabolás nem az egész oldalra vonatkozik, hanem egy blokkra, ami akár több bekezdés is lehet.


Amint hozzáadtunk egy új sort, beállíthatjuk hány oszlopa legyen és ezek milyen arányúak legyenek egymáshoz képest. Alapértelmezetten van pár előre beállított arány, de ha ez nem tetszik nekünk, akkor egérrel könnyedén változtathatunk ezen, mint egy Excel sor szélességét állítanánk. A Prebuilt gombbal előre gyártott sablonok szerint készíthetjük el az oldal tartalmát.

Ha már beszúrtál egy új blokkot, azt a föl-le ikonra kattintva beállíthatod hol legyen, a francia kulcs ikonnal szerkesztheted az arányokat, a kinézetet és egyéb tulajdonságokat. Ha fölé viszed az egeret, akkor az EDIT-re kattintva szerkeszthető a widget tartalma, DUPLICATE-tel megkettőztethetjük a widgetet, és a DELETE-tel törölhetjük.

Hogyan fog kinézni az oldal?

A fent látható elrendezés ilyen az életben:

Vagyis, 3 részre van osztva, a fenti és a lenti rész 2 oszlop, a középső, hol a gomb van 3 oszlop.Ezek voltak az alapjai, sok-sok funkció vár még felfedezésre, és a widgeknek hála végtelen a megjeleníthető tartalmak variációja

Jó oldal szerkesztést!


Scroll to Top