Windows 10, ez mi?

a válasz egyszerű, a népszerű(?)

Windows legújabb verziója!

És nem mellesleg ingyenes is! De tényleg? Nem, vagy igen 🙂 Ma Magyarországon jellemzően azok használnak legális Windows-t, akiknek a számítógépükhöz járt egy OEM verzió a többsége nem legális módon jut hozzá, aminek az is az oka, hogy nem olcsó mulatság megvenni. Ingyenes így csak azoknak lesz, akik Windows 7 SP1-ről, vagy Windows 8.1-ről váltanak át és ez is csak egy éven át! Igazi határidő még nincs, az előzetesek alapján 2015 július 29-én jelenik meg a Windows 10, de nem lesz elérhető mindenkinek, csak akik eddigi tesztelésekben benne voltak.

 

Windows 10 login

 

A kötelező alapozás után lássuk a medvét, vagyis

Miért lesz nekem jó, ha Windows 10 lesz az operációs rendszerem?

Mert modernebb, mert gyorsabb, mert… Szóval izé. Átlag számítógép felhasználó igazán kőkeményen kézzel fogható dolgokat nem nagyon fog kapni. Persze igen, gyorsabb lesz a rendszer, ami egy Windows 7-hez hasonlítva egész jó, hisz sokan azt használják és köszönik meg vannak elégedve a szolgáltatásaival és sebességével. Azért ha megfigyeljük a fejlődését az utóbbi rendszereknek látszik, hogy sok embernél kiverte a biztosítékot a Windows 8 csempéje, így a Windows 10-ben visszatértek egy kicsit a gyökerekhez, de igencsak a mostanság divatos flat, vagyis lapos kinézettel együtt. És persze kapunk új böngészőt, aminek lesz egy olyan remek tulajdonsága, hogy ha olvasunk egy weboldalt, akkor készíthetünk jegyzetet, amit el is menthetünk a OneNote nevű programba (igen, tableten kézzel is írhatunk). Plusz lesz új Office is 🙂 És ami a legtutibb, hogy több asztalt tudunk egyszerre kezelni. Én ezt a funkciót várom a legjobban.

Edge

Na most váltsak vagy sem?

Szakmailag mindenképpen támogatom a váltást. Pláne, hogy költséggel nem jár. Ha nem támogatott windows verziód van, akkor azok lassacskán csereérettek. Ha nem vagy biztos a dolgodban, maradj velem, írok még az új funkciókról.

Windows 10 sorozat cikkei:
1. Windows 10, ez mi?
2. Windows 10, miért érdemes váltani?

One Comment

Comments are closed.

Scroll to Top