Windows 10, miért érdemes váltani?

Ha bármilyen újdonsággal áll szemben az ember, akkor vagy mérlegel, hogy kell-e neki, vagy érzelmei hajtják és megszületik benne a KELL érzés! No ha ez az érzés megszületik, akkor az ember lecseréli a régi dolgát az újra.

Te lecserélnéd a jelenlegi Windowsodat az új verzióra?

Egy felmérés szerint az emberek jó része a Windows 7 régi startmenüjét szerették és nem jött be nekik a Windows 8 új menüje, ezért az egyik fő okuk a cserére.


forrás: Origo.hu

Na, de mit is tud a Windows 10 startmenüje? Itt egy kép róla:

Windows 10 StartMenuInnen eldöntheted, hogy neked is ez tetszik-e 🙂

Jó de a start menün kívül mik lesznek még?

Újdonságok a Windows 10 verziójában

A teljesség igénye nélkül kiemelnék párat. Ha szeretsz játszani, vagy komolyabb grafikus programokat használsz, akkor jó hír, hogy itt a DirectX legújabb verziója, szokás szerint. Aztán ott van a személyes kedvencem a több asztal használata egy monitoron. Sokszor jön jól, bár tény, a tálcán jól látható melyik program fut éppen és könnyű átváltani rájuk. Hasznos fejlesztés lesz az új böngésző egyik funkciója, ha olvasunk egy oldalt, és szeretnénk egy jegyzetet róla, vagy kiemelést, kiegészítést írni, azt 1-2 kattintással megoldhatjuk.

A többi szokásos fejlesztés, hogy gyorsabb, biztonságosabb mellett szól az is, hogy elkezdődik egy egységesítési törekvés. Windows Phone, XBox, Tabletek irányába. Kicsit elkezdtek odafigyelni a vásárlói visszajelzésekre is, hogy a PC évről-évre veszít népszerűségéből.

És a talán egyik legnagyobb dobás a Cortana lesz, ez egy digitális személyi asszisztens lesz, viszont hogy magyar nyelven mikortól lesz használható, még nem tudni.

Akkor érdemes, vagy sem?

Én azt javaslom, hogy kicsit várj ki. Egy éved van ingyen lecserélni a rendszert. Ha mégis eltökélt vagy, akkor figyeld a következő cikket!

 

Windows 10 sorozat cikkei:
1. Windows 10, ez mi?
2. Windows 10, miért érdemes váltani?

One Comment

Comments are closed.

Scroll to Top